Produccions

Producciones que usan LilyPond

Aquí podeu informar-vos sobre les persones que usen efectivament el LilyPond en les seves produccions, ja sigui per interpretacions en viu de la seva música o com a partitures publicades.

Concerts

La música gravada amb el LilyPond s’ha utilitzat en interpretacions i actuacions per tot el mon. Alguns titulars:

 • Aurélien Bello va arreglar una versió del Der Rosenkavalier de Richard Strauss per a quatre cantants i orquestra de cambra composta per a trenta instrumentistes. La producció va ser encarregada per l’Orquestra Filarmònica de Berlin, els membres d la qual van ser els intèrprets el 2 i el 7 d’abril a la Festspielhaus de Baden-Baden, i el 26 d’abril a la Philharmonie (großer Saal) de Berlín. Ens encanta veure músics de alta reputació tocant a partir de partitures fetes amb el LilyPond (i segons sembla estan molt contents amb elles).

  Aurélien també ha reorquestrat Der Ring des Nibelungen del Richard Wagner a una per a nens de 100 minuts de durada. Està escrita per a orquestra simfònica estàndard però amb una plantilla reduïda de cantants, i va ser interpretada per la Radio-Sinfonieorchester Berlin a l’abril de 2014 a l’Atze Musiktheater de Berlín. El director va ser el Heiko Matthias Förster.

 • El Joe Smeets va crear partitures per al llibre infantil Zing Mee (Canta amb mi) de l’Annie M.G. publicat per Querido (ISBN 9789045106205): www.queridokinderenjeugdboeken.nl; partitures d’assaig de cor per a la traducció holandesa del Saint Nicolas del Benjamin Britten realitzat per Muziektheater Hollands Diep el 2011, www.muziektheaterhollandsdiep.nl. També va treballar en la partitura general i particel·les d’un arranjament del Boris Godunov del Mussorgsky per a quartet de vent, piano i percussió. Es va interpreta el 2014, de nou per part de Muziektheater Hollands Diep.
 • Una edició crítica de la sèrie d’òperes Enea nel Lazio (1760), del Tommaso Traetta, amb llibret del Vittorio Amedeo Cigna-Santi, en quatre parts: Primera part Segona part Tercera part Quarta part Creada pel Luca Rossetto Casel per a la seva tesi de doctorat.
 • Els Quadres d’una exposició del Mussorgsky, reorquestrats i dirigits per l’Aurélien Bello amb la orquestra Junge Philharmonie Brandenburg a l’octubre de 2011 i l’abril de 2012.
 • Kieren MacMillan, compositor i director musical. Entre les seves nombroses recents estan Go Thy Way, interpretada pel cor Salt Lake Choral Artists al març de 2012; la Just Out of Reach Suite interpretada pel Duo Chrysalis ; thrafsmata interpretada al juliol de 2011 pel Pittsburgh New Music Ensemble.
 • Anonymous Student Compliment or Complaint, del Mike Solomon, guanyador d’entre 172 participants procedents de 22 països del concurs de composició Left Coast de 2011. Entre altres obres estan: Norman (age 1) per a clarinet sol, interpretada al festival de música electroacústica (FEMF) de la Universitat de Florida a l’octubre de 2010.
 • Una edició moderna de la Serenata Erminia de l’Alessandro Scarlatti, editada pel musicòleg Thomas Griffin, (Roma, Itàlia). Interpretada el 22 d’octubre de 2010 a la Galleria del Palazzo Zevallos Stigliano de Nàpols. Alessandro Scarlatti 2010, durant les commemoracions dels 350 anys del naixement del compositor.
 • La interpretació de Mercury Baroque de Armide de Lully, 15 i 16 de maig de 2009, a Houston, Texas (tipografia del Nicolas Sceaux).
 • Extractes instrumentals de Hippolyte et Aricie del Rameau a l’església de St. James a Manhattan, el 8 de maig de 2009, pel Frederick Renz i el seu conjunt Early Music New York (realització tipogràfica de Nicolas Sceaux).
 • Affaire Étrangère, òpera del Valentin Villenave, amb llibret en francès del Lewis Trondheim, estrenada l’1 de febrer de 2009 a L’Opéra National de Montpellier, a França.

Partitures publicades

 • El Projecte Mutopia inclou més de 1500 partitures de música clàssica per a la seva descàrrega lliure, i és el principal aparador de partitures del Lilypond.
 • Etude, “partitures en versió extra” és una aplicació per a l’iPhone que presenta en pantalla música per a piano editada amb el LilyPond, entre elles moltes peces procedents de Mutopia. L’aplicació inclou un teclat virtual de piano que mostra les tecles que cal clicar per ajudar als principiants que estan aprenent a llegir música.
 • Adoro Music Publishing, partitures de música sacra d’alta qualitat, disponible per a la seva descàrrega immediata o en el format tradicional de paper.
 • The Shady Lane Publishing, una “micro editorial musical” la meta de la qual és promoure una nova forma d’economia més propera als músics i als amants de la música.

Si coneixeu qualssevol altres concerts o partitures que mereixin aparèixer relacionats aquí, us preguem que ens ho feu saber escrivint un missatge a la llista de correu bug-lilypond. Si no esteu subscrit a la llista, encara ho podeu fer a la página informativa.

I ara què?

Encara no us convenç el LilyPond? Llegiu algunes de les Ressenyes dels nostres usuaris. Si ja voleu provar el LilyPond, en primer lloc informeu-vos sobre la nostra Entrada de text.


Validation

Valid HTML 4.01 Transitional