Közreműködés

Rád van szükségünk!

A LilyPond fejlesztőcsapata igen kicsi, szeretnénk, ha minél több ember segítene. Kérlek, ha tetszik a LilyPond, segíts a többi felhasználónak azzal, hogy közreműködsz a fejlesztésben!

A legkisebb feladat elvégzésének is nagy hatása lehet: lehetővé teszi, hogy a tapasztalt fejlesztők ezek helyett bonyolultabb feladatokon dolgozhassanak.

Egyszerű feladatok

  • Felhasználók támogatása a levelezőlistán: ha valamelyik felhasználónak kérdése van a levelezőlistán, válaszolj neki.
  • Hibajelentés: készíts jó Hibajelentéseket, vagy segíts a hibafelelősöknek a hibajelentések kezelésében.
  • Dokumentáció: tegyél bármilyen javaslatot a dokumentációval kapcsolatban a Documentation suggestions c. fejezetben leírt módon.
  • LilyPond Kódrészletek Tárháza: készíts hasznos kódrészleteket! Ld. a Adding and editing snippets c. fejezetet.
  • Visszajelzés: a fejlesztők gyakran kérnek visszajelzést az új dokumentációról, a nyelvtan jövőbeli változásairól, vagy megkérnek, hogy tesztelj új képességeket. Ezekben is segíthetsz.

Bonyolultabb feladatok

Figyelem: Ezek a feladatokhoz szükséges, hogy meglegyen a program és a dokumentáció forrása, de nem kell hozzájuk teljes fejlesztői környezet. Ld. a Starting with Git c. fejezetet.

Bonyolult feladatok

Figyelem: Ezekhez a feladatokhoz szükséges, hogy meglegyen a forráskód, és le tudd fordítani a LilyPondot. Ld. a Starting with Git és Compiling LilyPond c. fejezeteket.

Windowst használó felhasználóknak javasoljuk a lilydev virtuális gép használatát. Ld. a Lilydev c. fejezetet.

  • Hibák kijavítása, új képességek megvalósítása: csatlakozz a Békákhoz, és olvasd el a Programming work c. fejezetet!

Projektek

Békák

Weboldal és levelezőlista: http://frogs.lilynet.net

A Békák mindennapi LilyPond-felhasználók, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek kedvenc programjuk fejlesztésében. Hibajavítás, fejlesztés, a forráskód dokumentációja: nagyon sok a tennivaló, és főleg: itt a nagy lehetőség, hogy több mindent tudj meg a LilyPondról, a szabad szoftverekről, a programozásról... az alkotás öröméért. Ha kedved támadt, ne habozz: csatlakozz a Békákhoz!


Validation

Valid HTML 4.01 Transitional