Ajánlások

carter-brey

Carter Brey, cselló szólamvezető, New York-i Filharmonikusok

„...Írtam pár virtuóz szólócsellóművet. Ezeket kinyomtattam LilyPonddal, és el fogom küldeni őket a Schirmer kiadónak publikálásra. Fogadjunk, hogy az általuk szedett verzió fele olyan szép sem lesz, mint az enyém!”

orm-finnendahl

Orm Finnendahl, zeneszerzés professzor, Musikhochschule Freiburg

„Bár még nem ismerem [a LilyPondot] túlságosan, már most nagyon le vagyok nyűgözve. Nemrég Josquin Desprez egy motettáját nyomtattam ki vele menzurális notációban, és kétségem sincs afelől, hogy a LilyPond messze felülmúl minden más kottaszedő programot sebesség, könnyű használat és kinézet terén!”

darius-blasband

Darius Blasband, zeneszerző (Brüsszel, Belgium)

„[Az első zenekari próba után] számos dícséretet kaptam a kotta minőségével kapcsolatban. Ami a legfontosabb, hogy a LilyPond (bár számos módon hangolhatjuk vele a kotta kinézetét) olyan kottát produkált, amit gyakorlatilag módosítás, kézi szerkesztés nélkül adtam oda a zenekarnak.”

Kieren MacMillan, zeneszerző (Toronto, Canada)

„Köszönet és hála a fejlesztőcsapatnak a hihetetlen munkáért. Még nem láttam bármit is, ami akár csak megközelítené a LilyPonddal szedett kotta kinézetét. Bizalommal mondhatom, hogy ez a nagyszerű alkalmazás messze felülmúlja az igényeimet. [...] A LilyPond módosítatlan kimenete [...] már önmagában jobban néz ki, mint az ún. "professzionális" kiadások. [...]”

„Ezt múld felül, Finale/Sibelius/Igor/akármi!!!”

Graham Percival, zeneszerző-palánta és csellótanár

„Itt az ideje, hogy a LilyPond a rivaldafényben álljon; már két éve használom az egyetemen a zeneszerzés órákon, így megspórolva többszáz dollárt (vagy mennyibe is kerülnek a Finale vagy Sibelius "olcsó", iskolai verziói). És többen kiáltottak már fel: "Aszta! Hogy vetted rá a Finalét, hogy ilyen gyönyörű kottaképet kapj?"”

Chris Cannam, a RoseGarden projekt fő fejlesztője

„A LilyPond egyértelműen nehézsúlyú bajnok [a professzionális kottaszedésben].”

David Bobroff, basszusharsona, Izlandi Szimfonikus Zenekar

„Nagyszerűnek tartom a LilyPondot. [...] Minél többet tanulok róla, annál jobban szeretem!”

Vaylor Trucks, elektromos gitárművész (igen, ő az)

„Nagy hatást tett rám a LilyPond. [...]”

„EZ A VILÁG LEGJOBB PROGRAMJA!!! ”

„EZER köszönet a beléje fektetett sok kemény munkáért!”

Nicolas Sceaux, Mutopia közreműködő

„Ambivalens érzéseim voltak vele szemben. A pozitív érzést az jelentette, amikor megláttam az első vele készült kottát, mert egyszerűen bámulatos volt! A LilyPondot gyönyörűnek mondani enyhe kifejezés! [...] Ahogy a LilyPond egyre jobb lesz, és ahogy én egyre többet tudok meg a Scheme-ről, egyre kevesebb frusztrációt érzek vele kapcsolatban. Mindent egybevetve: köszönöm a LilyPondot, szerintem nagyon jó.”

Werner Lemberg, a koblenzi opera karmestere és kiváló GNU coder

„Egyébként a LilyPond kiválóan teszi a dolgát!”

Paul Davis, a JACK és az Ardour fejlesztője

„Véleményem szerint [a LilyPond] egy hihetetlen program, a kimenet egyszerűen csodálatos. Amikor tavaly olvastam róla egy interjúban, lelkendezve meséltem a barátaimnak, mikre képes.”

Hogyan tovább?

Olvasd el a tudnivalókat a szöveges bevitelről.


Validation

Valid HTML 4.01 Transitional