Possibilitats

Elegància

Excel·lència al gravat clàssic

flat-design

El LilyPond permet als músics produir partitures elegants que siguin fàcils de llegir. La seva comunitat de desenvolupadors ha empleat milers d’hores a desenvolupar un programa de gravat musical que produeix com a resultat música impresa de forma bella. Tots els ajustos d’estil del LilyPond, el disseny dels tipus de lletra i els algoritmes s’han inspirat en la millor música gravada a mà. La sortida del Lilypond té el mateix aspecte robust, equilibrat i elegant que les partitures clàssiques millor gravades. Tot això s’explica amb detall a la nostra Monografia.

Opcions d’aspecte efectives

Perdeu menys temps als ajustos de la sortida; el LilyPond aconsegueix el format més correcte des del principi. Determina l’espaiat per si sol i divideix les línies i les pàgines de forma que ofereix una disposició compacta i uniforme. Els conflictes entre la lletra de les cançons, les notes i els acords es resolen, i les lligadures i les barres s’inclinen automàticament.

Facilitat d’ús

lilypond-book

Entrada basada en text

LilyPond agafa una entrada en text normal, que podem elaborar en el nostre editor de text de preferència, de forma ràpida i còmoda. L’entrada de text conté tota la informació, de manera que no hi ha necessitat de recordar complexes seqüències d’instruccions: tans sols deseu un codi d’entrada perquè serveixi com a referència futura.

Combinar música i text

Col·loqueu fragments de música dins de textos sense retallar i enganxeu imatges. Integreu música dins del LaTeX i de l’HTML de forma senzilla, o afegiu música a documents de l’OpenOffice o del LibreOffice mitjançant OOoLilyPond. També hi ha connectors o complements disponibles per permetre codi del LilyPond dins de diversos blogs i wikis, fent possible la col·laboració en línia.

Accessibilitat

L’entrada basada en text també fa possible l’escriptura de partitures per a usuaris amb deficiències físiques. Els usuaris amb alguna dificultat manual que no poden teclejar o usar un ratolí d’ordinador, poden usar programari de reconeixement de veu per editar els fitxers del LilyPond. Fins i tot les persones totalment cegues poden usar lectors de pantalla per escriure els fitxers del Lilypond (una tasca impossible als programes d’edició de partitures basats en gràfics).

Disseny ampliable

Tots els paràmetres de configuració es poden modificar perquè es combinin amb el vostre gust tipogràfic personal. Si això no és suficient, sempre ens queda el llenguatge de scripts Scheme incorporat, un dialecte del potent llenguatge LISP. Tots els paràmetres de configuració, variables i funcions estan documentats al complet manual de referència del programa.

Entorn

frescobaldi-lilypond-editor-small

Programari lliure

El LilyPond es pot descarregar sense cost! Sí: és gratis. Obteniu-lo a la pàgina de descàrrega.

També és programari lliure, com la llibertat d’expressió. S’ofereix amb el codi font amb el permís de modificar-lo i copiar-lo. Així doncs, esteu fart d’alguna fallada o demaneu alguna funcionalitat determinada? Tan sols afegiu-la personalment, o pagueu a algú que ho faci.

Excel·lent suport

El LilyPond funciona amb totes les plataformes populars: GNU/Linux, MacOS X i Windows. El LilyPond ve amb una completa documentació i centenars de fitxers d’exemple. Hi ha una activa comunitat d’usuaris disposada a respondre dubtes i qüestions a la llista de distribució de correu d’usuaris del LilyPond, lilypond-user, a l’hora que l’equip de desenvolupament assegura que els problemes es resolen amb rapidesa.

Editors millorats

Diversos desenvolupadors que són a l’hora usuaris actius del Lilypond han escrit eines orientades específicament a fer més fàcil i efectiu el procés d’editar fitxers del LilyPond. Per veure alguns exemples, consulteu Entorns millorats.

Ara què?

Encara no us convenç el LilyPond? Doneu una ullada a alguns Exemples concrets. Si ja heu decidit provar el LilyPond, en primer lloc informeu-vos de la nostra Entrada de text.


Altres idiomes: English, česky, deutsch, español, français, magyar, italiano, 日本語, nederlands, 中文.
Quant a la selecció automàtica de la llengua.

Validation

Agraïm a webdev.nl l'allotjament de lilypond.org. Valid HTML 4.01 Transitional